Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Vitamin K2 Daily Oral Spray

Περισσοτερες Οψεις

Vitamin K2 Daily Oral Spray

Το στοματικό σπρέι Vitamin K2 Daily Oral Spray της BetterYou είναι ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα βιταμίνης K2 στη καλύτερη μορφή της, αυτήν της μενακινόνης–7 (ΜΚ-7). Αυτό το μοναδικό σκεύασμα βιταμίνης Κ2 παρέχει την καλύτερη απορρόφηση ενός ζωτικού θρεπτικού συστατικού, το οποίο κατέχει μια σειρά θετικών επιδράσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 • Παρέχει 180 μg βιοδιαθέσιμης βιταμίνης K2 (MK-7) σε κάθε ημερήσια προτεινόμενη δόση
 • Εξαιρετικό επίπεδο απορρόφησης από τον οργανισμό συγκρινόμενο με αντίστοιχα δισκία ή ταμπλέτες
 • Συμβάλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών
 • Συμβάλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος
 • Με υπέροχη γεύση

Τα μικροσκοπικά σταγονίδια απορροφώνται γρήγορα από το στοματικό βλεννογόνο παρέχοντας ταχύτερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και εισέρχονται στη κυκλοφορία του αίματος παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 13665/9-2-2018. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Γιατι να το επιλέξω;

Η βιταμίνη Κ2 παίζει τεράστιο ρόλο στην ενεργοποίηση μιας σειρά ειδικών πρωτεϊνών. Οι σημαντικότερες από αυτές τις πρωτεΐνες είναι η οστεοκαλσίνη και η matrix GLA πρωτεΐνη. Όταν ενεργοποιηθούν αυτές οι πρωτεΐνες, λειτουργούν ως «τροχονόμος» για το ασβέστιο, το καθοδηγούν δηλαδή στα οστά και αποτρέπουν τη καθίζηση του στα αγγεία (τη λεγόμενη επασβέστωση αγγείων). Το αντίθετο μπορεί να συμβεί όταν η οστεοκαλσίνη και η matrix GLA πρωτεΐνη δεν ενεργοποιηθούν λόγω έλλειψης Κ2. Η BetterYou χρησιμοποιεί την πιο βιοδιαθέσιμη και σταθερή μορφή K2, την MK-7 που μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί από το σώμα. Η μορφή της K2 προέρχεται από λουλούδια και μπορούμε να εγγυηθούμε τη καθαρότητα της.

Προτείνεται από κορυφαίους ειδικούς:
Dr Charles Heard - πανεπιστήμιο Cardiff: " Μέσω αυτής της μεθόδου εφαρμογής επιτυγχάνεται μια εξαιρετικά γρήγορη απορρόφηση "
Dr Frederic Pender, Dietitian, PhD, RD at Spire Healthcare: "Η έρευνα δείχνει ότι οι ενδοστοματικοί ψεκασμοί υπερβαίνουν σε απορρόφηση αυτή των δισκίων"

Οδηγίες

 • Συνιστώνται 3 ψεκασμοί ανεξαρτήτως λήψης φαγητού ημερησίως (όλοι μαζί ή πρωί – μεσημέρι – βράδυ από έναν) ή διαφορετικά όπως έχει προτείνει ο ειδικός. Οι ψεκασμοί να γίνονται είτε στο εσωτερικό του μάγουλου είτε υπογλωσσίως.
 • Διατηρείστε το αποτέλεσμα του ψεκασμού για 5-7 δευτερόλεπτα στη στοματική κοιλότητα πριν καταπιείτε, προκειμένου να διεκπεραιωθεί άρτια η απορρόφηση.
 • Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά πιέστε την αντλία 3 φορές για να έρθει πάνω το προϊόν.
 • Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 6 μήνες.
 • Μοναδικός μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τον στοματικό βλεννογόνο, παρακάμπτει το γαστρεντερικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής.
 • Αν λαμβάνετε αντιπηκτικά κουμαρινικά φάρμακα συμβουλευτείτε πριν τη χρήση του οπωσδήποτε τον ιατρό σας.
 • Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Συστατικά

 • Απιονισμένο  νερό, ξυλιτόλη, κόμμι ακακίας, μενακινόνη-7 (βιταμίνη Κ2), λεκιθίνη ηλίανθου, κιτρικό οξύ, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, έλαιο μέντας, DL-atocopheryl acetate (vitamin E).
 • Κατάλληλο για χορτοφάγους ή βίγκαν.
 • Δεν περιέχει γλουτένη.
 • Δεν εμπεριέχει τεχνητά χρώματα ή γεύσεις.

FAQs

Ποια είναι η πηγή της K2;

Είναι η MK-7 η οποία είναι η πιο δραστική και σταθερή μορφή βιταμίνης Κ2 και προέρχεται από λουλούδια.

Εάν σύμφωνα με την οδηγία του ειδικού χρησιμοποιώ παραπάνω από έναν ψεκασμούς, θα πρέπει να τους πραγματοποιώ ταυτόχρονα ή σταδιακά μέσα στη μέρα;

Αυτό επαφίεται στη δική σας ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση. Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι οι βέλτιστες περιοχές απορρόφησης βρίσκονται εντός της στοματικής κοιλότητας (στο εσωτερικό του μάγουλου ή κάτω από τη γλώσσα). Όταν πραγματοποιείται πολλαπλούς ψεκασμούς ταυτόχρονα, προτείνουμε να τους διαμοιράζετε και στις δύο αυτές περιοχές. Κρατήστε το προϊόν για τουλάχιστον 5-7 δευτερόλεπτα στο στόμα σας πριν την κατάποση, χρόνος αρκετός για να διεκπεραιωθεί η διαδικασία της απορρόφησης των ενεργών συστατικών.

Πόσο καιρό διαρκεί το σπρέι;

Το στοματικό σπρέι βιταμίνης Κ παρέχει 180 ψεκασμός στη φιάλη. Επομένως, αν πραγματοποιείτε 3 ψεκασμούς καθημερινά, αναμένεται να διαρκέσει για 60 ημέρες.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για τη χρήση του;

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας βιταμίνης K2, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν αν λαμβάνετε αντιπηκτικά κουμαρινικά φάρμακα (πχ Sintrom). Τα κουμαρινικά αντιπηκτικά δεν έχουν σχέση με τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα όπως πχ η ασπιρίνη. Συνεπώς η λήψη ασπιρίνης ή άλλων αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων δεν έχει ως αντένδειξη τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής Κ2. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καταλληλότερη για να πραγματοποιώ τον ψεκασμό;

Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κλειδί είναι να τον κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο βολικό να λαμβάνουν το συμπλήρωμα καθημερινά το πρωί, πριν την αρχή κάθε ημέρας.