Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Turmeric Oral Spray

Περισσοτερες Οψεις

Turmeric Oral Spray

Το πρώτο παγκοσμίως συμπλήρωμα Κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι απορροφάται από το στοματικό βλεννογόνο, παρακάμπτοντας την εντερική οδό, συνεισφέροντας έτσι στη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών του ουσιών.
Το πρόβλημα ανέκαθεν με το κουρκουμά ήταν η πολύ χαμηλή απορρόφηση από το έντερο των δραστικών του ουσιών (κουρκουμινοειδή) οι οποίες είναι λιπόφιλες (και άρα υδρόφοβες).
Το πρώτο παγκοσμίως συμπλήρωμα Κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι χρησιμοποιεί μια σειρά εξελιγμένων τεχνικών, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα των κουρκουμινοειδών.

Τα 3 δραστικά κουρκουμινοειδή έχουν ενθυλακωθεί σε κυκλοδεξτρίνη με αποτέλεσμα:

  • Μοναδική αύξηση της υδατοδιαλυτότητας των ουσιών αυτών, οι οποίες από τη φύση τους είναι υδρόφοβες (αδιάλυτες στο νερό)
  • Βελτίωση της διασποράς των κουρκουμινοειδών αποτρέποντας τη συσσώρευση τους, γεγονός που προάγει περαιτέρω την απορρόφηση τους
  • Βελτίωση της γεύσης (παράλληλα το Turmeric Spray της BetterYou  έχει προσθήκη φυσικού ελαίου πορτοκαλιού που κάνει τη γεύση ακαταμάχητη)
  • Σκεύασμα απόλυτα φιλικό για τα δόντια


Κάθε ημερήσια δόση (4 ψεκασμοί) παρέχει 1.300 mg κουρκουμά και 850 mg δραστικής κυκλοκουρμίνης.

Dr Frederic  Pender,  Lead Specialist Dietitian - bariatric service at the Spire Edinburgh Hospitals : «Η έρευνα δείχνει ότι οι στοματικοί ψεκασμοί υπερβαίνουν σε απορρόφηση, αυτή των δισκίων»

Η καλύτερη παγκοσμίως σύνθεση του Turmeric Spray της BetterYou εξασφαλίζει μέγιστη απορρόφηση των τριών δραστικών κουρκουμινοειδών, με σημαντικές ενδείξεις για πολλά οφέλη υγείας, λόγων των μοναδικών αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 60363/04-07-2017. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Γιατι να το επιλέξω;

Τα μικροσκοπικά σταγονίδια παρέχουν ταχύτερη απορρόφηση των δραστικών κουρκουμινοειδών διαμέσου του στοματικού βλεννογόνου, σε σχέση με τα δισκία και τις κάψουλες που καταλήγουν για απορρόφηση στο έντερο.

Μην ξεχνάτε πως ο κουρκουμάς σε σκόνη εμπεριέχει εκ φύσεως κουρκουμινοειδή σε ποσοστό 3%, τη στιγμή που το Turmeric Spray της BetterYou έχει εκχύλισμα κουρκουμά (και όχι απλά σκόνη κουρκουμά) με 95% κουρκουμινοειδή!!
Η τακτική της ενίσχυσης του κουρκουμά ή και συμπληρωμάτων του με πιπερίνη (δραστική ουσία του πιπεριού) σαφέστατα και ενισχύει την απορρόφηση του, σε καμία όμως περίπτωση δεν λύνει το θέμα της διαλυτότητας του κουρκουμά στο νερό. Ακόμη και με πιπερίνη ο κουρκουμάς παραμένει υδρόφοβος (αδιάλυτος στο νερό).
Τη πιο πετυχημένη λοιπόν λύση στο θέμα της βιοδιαθεσιμότητας του Κουρκουμά το δίνει η εταιρεία Better You, με το πρώτο παγκοσμίως συμπλήρωμα Κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι, για το οποίο χρησιμοποιεί μια σειρά εξελιγμένων τεχνικών, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα των κουρκουμινοειδών.

Οδηγίες

Συστήνονται 4 ψεκασμοί ημερησίως (η συσκευασία περιέχει 120 ψεκασμούς) οι οποίοι μπορεί να γίνουν σε δύο δόσεις (δυο πρωί – δυο βράδυ) ή όλοι μαζί.

Διατηρείστε το αποτέλεσμα του ψεκασμού για 5-7 δευτερόλεπτα στη στοματική κοιλότητα προκειμένου να διεκπεραιωθεί άρτια η απορρόφηση.

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά πιέστε την αντλία 3 φορές για να προετοιμαστεί και ψεκάστε προσεκτικά στο εσωτερικό του μάγουλου ή κάτω από τη γλώσσα.
Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 6 μήνες.

- μοναδικός μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από το στοματικό βλεννογόνο, παρακάμπτει το γαστρεντερικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής.

Συστατικά

Νερό, ξυλιτόλη, εκχύλισμα κουρκουμίνης, κόμμι ακακίας, σορβικό κάλιο, κιτρικό οξύ, έλαιο πορτοκαλιού, κόμμι ξανθάνης.

FAQs

Ποια είναι η περιεκτικότητα του σκευάσματος σε κουρκουμά και δραστική ουσία;

Κάθε ημερήσια δόση (4 ψεκασμοί) παρέχει 1.300 mg κουρκουμά και 850 mg δραστικής κυκλοκουρμίνης, πλήρους απορροφήσιμης!

Αν παίρνω φάρμακα επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το σκεύασμα;

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα κουρκουμινοειδή ενισχύουν τη δράση κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων (όπως των αντιπηκτικών). Επίσης προσοχή απαιτείται σε περιπτώσεις χολολιθίασης. Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε τον ιατρό σας.

Γνωρίζω πως κάποια σκευάσματα κουρκουμά σε ταμπλέτες έχουν μέσα πιπερίνη (δραστική ουσία του πιπεριού) για να αυξήσουν την απορρόφηση του. Το δικό σας έχει;

Η πιπερίνη δεν λύνει το θέμα της διαλυτότητας του κουρκουμά στο νερό. Ακόμη και με πιπερίνη ο κουρκουμάς παραμένει υδρόφοβος (αδιάλυτος στο νερό). Το Turmeric Oral Spray Better You αξιοποιώντας τις τεχνικές της ενθυλάκωσης σε κυκλοδεξτρίνη και κατόπιν της γαλακτοματοποίησης γίνεται υδατοδιαλυτό και με ομοιόμορφη κατανομή μορίων, κάτι που του επιτρέπει να απορροφηθεί μέγιστα από το στοματικό βλεννογόνο.

Που οφείλεται η ευχάριστη γεύση που έχει το σκεύασμα;

Στο φυσικό έλαιο πορτοκαλιού που εμπεριέχει (έλαιο πορτοκαλιού από τη φλούδα)

Μπορεί το στοματικό σπρέι κουρκουμά να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ναί. Το Turmeric Oral Spray Better You δεν περιέχει τίποτα που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιαδήποτε παρενέργεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πόσο καιρό διαρκεί το spray;

Το Turmeric Oral Spray Better You παρέχει 120 μοναδικούς ψεκασμούς ανά συσκευασία (25ml). Επομένως, αν πραγματοποιείτε τέσσερις ψεκασμούς καθημερινά θα διαρκέσει 30 ημέρες.

Το Turmeric Oral Spray Better You είναι κατάλληλο για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

Το Turmeric Oral Spray Better You είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Είναι επίσης κατάλληλο για διαβητικούς και για άτομα που εμφανίζουν γαστρεντερικές διαταραχές.

Το Turmeric Oral Spray Better You είναι κατάλληλο για παιδιά;

Είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών συνιστούμε τη μείωση της δόσης σε 2 ψεκασμούς καθώς η καθημερινή τους ανάγκη για συμπληρώματα είναι μικρότερη από αυτή του ενήλικα.