Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Iron Daily Oral Spray-5 mg

Περισσοτερες Οψεις

Iron Daily Oral Spray-5 mg

Το στοματικό σπρέι IronDailyOralSpray της BetterYou είναι ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα σιδήρου που προσφέρει τη λύση στην πεπτική δυσφορία που προκαλούν τα συνήθη συμπληρώματα σιδήρου. Αυτό το μοναδικό σκεύασμα σιδήρου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου του Cardiff και παρέχει την καλύτερη απορρόφηση ενός ζωτικού θρεπτικού συστατικού, το οποίο κατέχει μια σειρά θετικών επιδράσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παρέχει 5mg άμεσα απορροφήσιμου και αξιοποιήσιμου σιδήρου απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Αποτελεί μια πραγματικά αποτελεσματική και βολική εναλλακτική λύση στα δισκία και τις κάψουλες.

  • 5 mg σιδήρου ανά ημερήσια προτεινόμενη δόση (υπολογίστε πως από τα κλασικά δισκία και κάψουλες απορροφάται από τον οργανισμό μόλις το 10-20% του σιδήρου που εμπεριέχουν Am J Med. 2008;121(11):943-48.)
  • Δεν προκαλεί πεπτική δυσφορία
  • Συμβάλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
  • Ευχάριστη, φυσική γεύση ψημένου μήλου
  • Bιοδιαθέσιμη σύνθεση που αποτελείται από τις δυο πιο υδατοδιαλυτές και ασφαλείς μορφές σιδήρου
  • Εγγυημένη αύξηση των επιπέδων σιδήρου

 Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή ασφάλειας τροφίμων (EFSA Journal 2010; 8(1):1414) η μορφή σιδήρου (ferricsodiumEDTA) που εμπεριέχεται στο IRON ORAL SPRAY της BETTER YOU είναι 2-3 φορές πιο βιοδιαθέσιμη από τον θειικό σίδηρο (ferrussulfate) και οδηγεί σε αποτελεσματική αύξηση της αιμοσφαιρίνης.

Σύμφωνα με κλινική μελέτη (Tanzan J Health Res. 2014 Apr;16(2):70-8.) ακόμη και μικρές ποσότητες σιδήρου σε μορφή ανάλογη με αυτή που  εμπεριέχεται στο IRON ORAL SPRAY της BETTER YOU είναι ικανές να διορθώσουν τις τιμές αιμοσφαιρίνης σε 1-2 μήνες, λόγω της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.

 

Σχήμα 1. Η συμπληρωματική χορήγηση 10 mg γαλακτικού σιδήρου (ferrouslactate) φαίνεται ισοδύναμη με τη συμπληρωματική χορήγηση της μισής ποσότητας σιδήρου (5 mg) μορφής ferricEDTA + ferrouslactate. H μορφή του χορηγούμενου σιδήρου παίζει τεράστιο ρόλο στη δυνατότητα του να ανεβάζει την αιμοσφαιρίνη του αίματος. (Tanzan J Health Res. 2014 Apr;16(2):70-8.)

Ο σίδηρος συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη γνωστική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 74326/11-07-2018. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Γιατι να το επιλέξω;

Τα μικροσκοπικά σταγονίδια απορροφώνται γρήγορα από το στοματικό βλεννογόνο επιτυγχάνοντας ταχύτερη πρόσληψη και εισέρχονται στη κυκλοφορία του αίματος παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Κάθε ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια που διαπερνούν το μαλακό ιστό που βρίσκεται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας, ο οποίος διαθέτει ένα πλούσιο φλεβικό σύστημα ικανό να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος.

Οδηγίες

Συνιστώνται 4 ψεκασμοί ανεξαρτήτως λήψης φαγητού ημερησίως (όλοι μαζί ή πρωί –βράδυ από δυο) ή διαφορετικά όπως έχει προτείνει ο ειδικός. Οι ψεκασμοί να γίνονται είτε στο εσωτερικό του μάγουλου είτε υπογλωσσίως.

Διατηρείστε το αποτέλεσμα του ψεκασμού για 5-7 δευτερόλεπτα στη στοματική κοιλότητα πριν καταπιείτε, προκειμένου να διεκπεραιωθεί άρτια η απορρόφηση.

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά πιέστε την αντλία 3 φορές για να έρθει πάνω το προϊόν.

Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 6 μήνες.

Μοναδικός μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τον στοματικό βλεννογόνο, παρακάμπτει το γαστρεντερικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής.

Συστατικά

Νερό, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ferric sodium edetate, ferric ammonium citrate, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, φυσική γεύση ψημένων μήλων, γλυκαντικό: στέβια.

Κατάλληλο για vegans και χορτοφάγους. Κατάλληλο για διαβητικούς (κάθε ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα εμπεριέχει ίχνη ζάχαρης)

Κατάλληλο για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

FAQs

Είναι το στοματικό σπρέι σιδήρου κατάλληλο για vegan?

Ναί. Το στοματικό σπρέι σιδήρου είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Πόσο καιρό διαρκεί το στοματικό σπρέι σιδήρου;

Παρέχει τουλάχιστον 48 ημερήσιες δόσεις (4 ψεκασμούς ανά δόση).

Γιατί το στοματικό σπρέι σιδήρου περιέχει γλυκαντικά και ζάχαρη;

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους συμπεριλάβαμε τη ζάχαρη στο σπρέι σιδήρου, η γεύση και η σταθερότητα της δομής του. Συμπεριλάβαμε τη στεβιά ως γλυκαντικό, αλλά σε μεγαλύτερες δόσεις το προϊόν μπορεί να γίνει ασταθές. Για αυτόν τον λόγο προσθέσαμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης έτσι ώστε να βελτιωθεί η σταθερότητα, η ποιότητα και η γεύση του τελικού προϊόντος. 

Ο σίδηρος έχει ένα πολύ ισχυρό και δυσάρεστο προφίλ γεύσης που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Μετά από χρόνια προσπαθειών, παράγουμε ένα προϊόν με εξαιρετική γεύση που υποστηρίζει τη χρήση του. Η ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται είναι ισοδύναμη με 5 κόκκους, πράγμα που σημαίνει ότι ενδείκνυται και για άτομα με διαβήτη.