Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

D 400 Infant

Περισσοτερες Οψεις

D 400 Infant

"Σύμφωνα με μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία, έχει αποδειχτεί ότι η απορρόφηση της βιταμίνης D3 στη φαρμακοτεχνική μορφή αερολύματος από τον βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας είναι σημαντικά καλύτερη από άλλες φαρμακοτεχνικές μορφές, ιδιαίτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται στο υπογλώσσιο. Σε σύγκριση με τη φαρμακοτεχνική μορφή της μαλακής κάψουλας, η χορήγηση με ψεκασμό φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D3 στον ορό περισσότερο από 2 φορές"

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης Αναπλ. Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εγγυηθείτε την καθημερινή τους ανάγκη για κάλυψη σε βιταμίνη D μέσα από ένα πρωτοποριακό προϊόν!


Το καθημερινό συμπλήρωμα βιταμίνης D, D 400 Infant, σε μορφή στοματικού spray είναι ιδανικό για παιδιά κάτω των 3 ετών και μπορεί να αξιοποιηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα του θηλασμού. Παρέχει 400IU (10 mcg) βιταμίνης D με κάθε μοναδικό ψεκασμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οποιοδήποτε σκεύασμα γάλακτος.

Η βιταμίνη D είναι μία από τις πλέον σημαντικές βιταμίνες για τον οργανισμό, ζωτικής σημασίας τόσο για την σκελετική όσο και για την εξωσκελετική υγεία των παιδιών σας.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει πως οι παιδίατροι πρέπει να προτείνουν στους γονείς των βρεφών τα οποία είτε θηλάζουν είτε καταναλώνουν λιγότερο από 1 λίτρο βρεφικής φόρμουλας καθημερινά, την ενίσχυση της κατανάλωσης σε βιταμίνη D μέσω ειδικών συμπληρωμάτων.

«Ο μηχανισμός απορρόφησης μέσω της υπογλώσσιας πρόσληψης έχει αποδειχθεί ως η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για τη πρόσληψη βιταμινών μέσω συμπληρώματος, καθώς βασίζεται στο πλούσιο φλεβικό σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας, ικανό να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος»
Δρ. Charles Heard, Λέκτορας Πανεπιστημίου Cardiff

 

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 32048/6-4-2021. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Γιατι να το επιλέξω;

Το μοναδικό αυτό συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης D σε μορφή στοματικού spray, D 400 Infant, μπορεί να εγγυηθεί το βέλτιστο επίπεδο απορρόφησης από τον οργανισμό των βρεφών, που κανένα άλλο συμπλήρωμα δε μπορεί να ξεπεράσει.

 

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Cardiff έδειξε ότι από την άμεση εφαρμογή του spray στη στοματική κοιλότητα (κάτω από τη γλώσσα ή στο πλάι της βλεννογόνου του μάγουλου), η βιταμίνη απορροφάται απευθείας και διοχετεύεται στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Αυτή ακριβώς η διαδικασία εξασφαλίζει εκμηδενισμό των απωλειών κατά τη διαδικασία της απορρόφησης. Επιπλέον, το διάλυμα έχει υποστεί μικρογαλακτοματωποίηση προκειμένου το μέγεθος των σωματιδίων να είναι τέτοιο, ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση κατά την εφαρμογή του ψεκασμού.

 

Η μοναδική μορφή του συμπληρώματος αυτού σε μορφή στοματικού spray συνεπάγεται ότι δεν απαιτούνται κάψουλες, χάπια ή νερό για την κατάποση, καθιστώντας τη διαδικασία της πρόσληψης γρήγορη, άνετη και αποτελεσματική για τα βρέφη.

 

Οδηγίες

Ιδανικό για παιδιά κάτω των 3 ετών και μπορεί να αξιοποιηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα του θηλασμού. Χορηγείστε στα παιδιά σας ένα ψεκασμό ανά ημέρα ή όπως σας έχει υποδείξει ο παιδίατρος σας.

 

Ανακινείστε καλά πριν από κάθε χρήση. Κατά την πρώτη χρήση, πιέστε την αντλία 3 φορές προκειμένου να ενεργοποιηθεί και ψεκάστε απευθείας στο στόμα ή στο εσωτερικό της βλεννογόνου του στόματος. Επανατοποθετείστε το καπάκι μετά από κάθε χρήση. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, το προϊόν διατηρείται για 3 μήνες.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η περιοχή κάτω από τη γλώσσα, καθώς και η βλεννογόνος του μάγουλου είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για βέλτιστη απορρόφηση.

 

Δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνεται με φαγητό ή σε συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα.

 

Συστατικά

Στο D 400 Infant περιέχονται...

 

Έλαιο ινδοκάρυδου, χοληκαλσιφερόλη (βιταμίνη D3).

 

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς χρησιμοποιούμε τα πλέον ενεργά και βιοδιαθέσιμα συστατικά που υπάρχουν.

 

Το στοματικό spray βιταμίνης D, D 400 Infant, είναι κατάλληλο για παιδιά που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, καθώς και για όσα πάσχουν από κοιλιοκάκη δυσανεξία ή διαβήτη. Δεν περιέχει τεχνητά χρώματα ή αρώματα, αλκοόλ, γλουτένη, λιπαρά, αλάτι, μαγιά ή λακτόζη.

 

Η D3 εξάγεται αποκλειστικά από τη λανολίνη και ενώ είναι κατάλληλη για χορτοφάγους (κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Vegeterian Society της Αγγλίας) δεν ενδείκνυται για vegans.

 

FAQs

Τι δοσολογία βιταμίνης D πρέπει να παίρνω;

 

Οι διεθνείς συστάσεις προτείνουν ένα επίπεδο δοσολογίας σε αντιστοιχία με το σωματικό βάρος. Συνιστούν να λαμβάνετε κατά μέσο όρο 1000IU βιταμίνης D3 ανά 25 κιλά σωματικού βάρους.
Για έναν μέσο ενήλικα, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε έναν ψεκασμό D 3000 ανά ημέρα. Για τα παιδιά η εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων μας DLuxInfant και DLuxJunior παρέχουν τα ιδανικά επίπεδα δοσολογίας.
Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον επιστήμονα διαιτολόγο.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γκάμα των προϊόντων της D;

 

Η ουσιαστική διαφορά συνίσταται στη διαφορετική δοσολογία βιταμίνης που προσφέρει κάθε προϊόν ανά ψεκασμό. Τα διαφορετικά χρώματα δε σχετίζονται με τις γεύσεις.
Το D 400 Infant παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό.
Το D 400 Junior παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το D 1000 παρέχει 1000IU (25µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το D 3000 παρέχει 3000IU (75µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.

Πόσο καιρό διαρκεί το spray;

 

Τα D 400 Infant, D 400 Junior, D 1000 και D 3000 παρέχουν όλα 100 μοναδικούς ψεκασμούς ανά συσκευασία. Επομένως, αν πραγματοποιείτε ένα ψεκασμό καθημερινά, αναμένεται να διαρκέσουν για 100 ημέρες.

Εάν σύμφωνα με την οδηγία του ειδικού χρησιμοποιώ παραπάνω από έναν ψεκασμούς, θα πρέπει να τους πραγματοποιώ ταυτόχρονα ή σταδιακά μέσα στη μέρα;

 

Αυτό επαφίεται στη δική σας ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση.
Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι οι βέλτιστες περιοχές απορρόφησης βρίσκονται εντός της στοματικής κοιλότητας (κάτω από τη γλώσσα ή στη βλεννογόνο του μάγουλου). Όταν πραγματοποιείται πολλαπλούς ψεκασμούς ταυτόχρονα, προτείνουμε να τους διαμοιράζετε και στις δύο αυτές περιοχές. Κρατήστε το προϊόν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα στο στόμα σας πριν την κατάποση, χρόνος αρκετός για να ξεκινήσει η διαδικασία της απορρόφησης των ενεργών συστατικών.

Η σειρά των συμπληρωμάτων βιταμίνης D, είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

 

Ναι, είναι κατάλληλη για χορτοφάγους καθώς είναι επίσημα εγκεκριμένη από τη Vegetarian Society της Αγγλίας, ενώ παράλληλα ενδείκνυται και για άτομα με διαβήτη, όπως και για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Λόγω της μοναδικής μορφής σε spray και του πρωτοποριακού μηχανισμού απορρόφησης διαμέσου της στοματικής βλεννογόνου είναι ιδανικά για άτομα που εμφανίζουν γαστρεντερικές διαταραχές, προβλήματα κατάποσης και σύνδρομα δυσαπορρόφησης.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για τη χρήση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής της D;

 

Η βιταμίνη D3 όταν χορηγείται βάση εξετάσεων που υποδεικνύουν έλλειψη ή ανεπάρκεια έχει μόνο θετικές επιπτώσεις. Σε περίπτωση που ακολουθείται ειδική φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε τον ιατρό, τον διαιτολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καταλληλότερη για να πραγματοποιώ τον ψεκασμό;

 

Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κλειδί είναι να τον κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο βολικό να λαμβάνουν το συμπλήρωμα καθημερινά το πρωί, πριν την αρχή κάθε ημέρας.

Είναι απαραίτητη η λήψη τροφής πριν τη χρήση του συμπληρώματος;

 

Όχι. Ο μοναδικός απευθείας μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τη στοματική κοιλότητα, παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής. Τα δραστικά συστατικά του παραδίδονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, μέσω των βλεννογόνων της στοματικής μας κοιλότητα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το D spray διαλυμένο μέσα σε φαγητό ή ποτό;

 

Η γκάμα των στοματικών spray της D έχει διαμορφωθεί προκειμένου να απορροφάται απευθείας μέσω της βλεννογόνου μεμβράνης της στοματικής μας κοιλότητας, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Ύστερα από κλινικές μελέτες που έχουμε διεξάγει με το Πανεπιστήμιο του Cardiff, διαπιστώσαμε ότι οι πιο αποδοτικές περιοχές για την απορρόφηση της βιταμίνης βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα και στην βλεννογόνο του μάγουλου. Η σύσταση των προϊόντων μας επομένως είναι τέτοια, που να εξασφαλίζει βέλτιστη και εγγυημένη απορρόφηση μέσω άμεσου ψεκασμού στις δύο αυτές περιοχές.

Μάθετε Περισσότερα

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΣΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ SPRAY ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΣΚΙΑ

Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύει ότι η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μέσω του στοματικού ψεκασμού μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική, συγκρινόμενη με αυτή που επιτυγχάνουν οι παραδοσιακές ταμπλέτες ή κάψουλες.
Μελέτη που διεξήχθη σε ένα τυχαίο δείγμα 28 ατόμων, συνέκρινε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D σε μορφή στοματικού ψεκασμού με ένα αντίστοιχο σε μορφή δισκίου. Τα αποτελέσματα μετά από 12 εβδομάδες έδειξαν 228% υψηλότερα επίπεδα στα άτομα που έλαβαν το spray, σε σχέση με αυτά που έλαβαν το δισκίο (πρόκειται για 2.28 φορές μεγαλύτερη απορρόφηση).
Διαβάστε την μελέτη εδώ.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΗΣ D

Κάθε ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια, κάθε ένα από τα οποία περιέχει βέλτιστα απορροφήσιμη βιταμίνη D.
Η στοματική κοιλότητα είναι μια ιδανική περιοχή πρόσληψης της βιταμίνης. Ο ιστός της είναι μαλακός και διαθέτει ένα πλούσιο φλεβικό σύστημα κάτω από την επιφάνεια.
Η απορρόφηση δεν εξαρτάται από τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Για παράδειγμα, προβλήματα πέψης δυσχεραίνουν την απορρόφηση δισκίων ή χαπιών, αλλά όχι τους στοματικούς ψεκασμούς.
Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύει ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής μέσω του στοματικού ψεκασμού, μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική, συγκρινόμενη με τις κλασικές κάψουλες και τα δισκία.

 

Παράγεται στην Αγγλία, διανέμεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την X4Nutrition.