Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Optibac - για την γυναίκα

Περισσοτερες Οψεις

Optibac - για την γυναίκα

Είναι γνωστό πως η ισορροπία των φιλικών βακτηρίων στην ευαίσθητη περιοχή είναι σημαντική για την υγεία της γυναίκας καθώς συμβάλλει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η κολπική καντιντίαση, η κυστίτιδα και η βακτηριακή κολπίτιδα (BV). Η λήψη προβιοτικών υψηλής ποιότητας, ειδικών για την ευαίσθητη περιοχή των γυναικών μπορεί να ενθαρρύνει την καλή ισορροπία φιλικών βακτηρίων, να βοηθήσει στην επίτευξη ενός υγιούς pH και να αποτρέψει τις λοιμώξεις.

Συγκεκριμένα προβιοτικά στελέχη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των τυπικών θεραπειών.

To προϊόν «Optibac - για την γυναίκα» εμπεριέχει 2,5 δισεκατομμύρια (2,5 Χ109) εξειδικευμένα προβιοτικά στελέχη, το Lactobacillus paracasei F-19®,  το Lactobacillus reuteri RC-14® και το Lactobacillus rhamnosus GR-1®,  τα καταλληλότερα για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής των γυναικών με περισσότερα από 30 χρόνια επιστημονικών ερευνών. Οι μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να συμβάλουν στην πρόληψη και τη θεραπεία της κολπικής καντιντίασης, της κυστίτιδας και της βακτηριακής κολπίτιδας. Μετά την αποδεδειγμένη αποίκηση στον κόλπο, τα συγκεκριμένα προβιοτικά στελέχη συμβάλλουν στον έλεγχο παθογόνων οργανισμών (π.χ. Candida και E. coli) από υπερβολική ανάπτυξη.

 

Το Lactobacillus reuteri RC-14® και το Lactobacillus rhamnosus GR-1® έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των τυποποιημένων θεραπειών καθώς επίσης μειώνουν και το χρόνο αποκατάστασης. Τα συγκεκριμένα προβιοτικά αποτρέπουν την υποτροπή, αντιμετωπίζοντας τις αιτίες της κολπικής καντιντίασης, της κυστίτιδας και της βακτηριακής κολπίτιδας, σε αντίθεση με την απλή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

 

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 75264/4-8-2021. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Εσείς γνωρίζετε τι προβιοτικά ακριβώς παίρνετε; H αναφορά ότι ένα προβιοτικό προϊόν εμπεριέχει για παράδειγμα Lactobacillus rhamnosus είναι ημιτελής. Υπάρχουν διαφορετικά είδη Lactobacillus rhamnosus (πχ LGG, GR-1, Rosell-11®) με διαφορετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Αναζητείστε λοιπόν το προϊόν που αναφέρει με ακρίβεια το εξειδικευμένο είδος προβιοτικού στελέχους που εμπεριέχει !

Γιατι να το επιλέξω;

Μηχανισμοί δράσης «Optibac - για την γυναίκα»

-Επαναφέρει ένα υγιές pH <4,5

-Δρα με ανταγωνιστική αναστολή

-Τροποποιεί συγκεκριμένες κυτταροκίνες με αποτέλεσμα μείωση της φλεγμονής

-Παράγει H2Ο2 (με αποτέλεσμα μείωση παθογόνων μικροοργανισμών και μείωση του pH)

-Παράγει βακτηριοσίνη (με αποτέλεσμα μείωση παθογόνων μικροοργανισμών)

-Συμβάλει στην παραγωγή επιφανειοδραστικών ουσιών βιολογικής προέλευσης (biosurfactants), τα οποία καταστρέφουν παθογόνους μικροοργανισμούς

Γεγονός: Άλλα προβιοτικά στοχεύουν στο έντερο, τα συγκεκριμένα στελέχη του «Optibac - για την γυναίκα»  έχουν αποδειχθεί ότι φθάνουν και φτιάχνουν αποικίες στο γυναικείο κόλπο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Οι περισσότερες γυναίκες θα υποφέρουν από κολπική καντιντίαση, κυστίτιδα ή βακτηριακή κολπίτιδα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
  • Οι τυπικές θεραπείες για την κολπική καντιντίαση, την κυστίτιδα και τη βακτηριακή κολπίτιδα δεν αναπληρώνουν τη φυσική μικροχλωρίδα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή.
  • Η βακτηριακή κολπίτιδα επηρεάζει 1 στις 3 γυναίκες αλλά συνήθως είναι εσφαλμένα διαγνωσμένη ως κολπική καντιντίαση.
  • Η κολπική καντιντίαση είναι μια κοινή μόλυνση που βιώνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό και ερεθισμό.
  • Η κυστίτιδα είναι φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, συνήθως ως αποτέλεσμα μόλυνσης. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επείγουσα ανάγκη ούρησης, κάψιμο κατά την ούρηση και γενικό πόνο στην ουροδόχο κύστη.
  • Η βακτηριακή κολπίτιδα είναι μια κοινή, αλλά όχι απολύτως ευδιάκριτη κατάσταση, η οποία συχνά μπερδεύεται με την κολπική καντιντίαση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια μυρωδιά «ψαριού» και εκκρίσεις λευκού ή γκρι χρώματος.

Οδηγίες

Δοσολογία:

• Για τη θεραπεία της κολπικής καντιντίασης, της κυστίτιδας ή της βακτηριακής κολπίτιδας = 2 κάψουλες ημερησίως με το φαγητό ή όπως σας υποδείξει ο ιατρός σας.

• Για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση κολπικής καντιντίασης, κυστίτιδας ή βακτηριακής κολπίτιδας = 1 κάψουλα ημερησίως με το φαγητό ή όπως σας υποδείξει ο ιατρός σας.

 

Αποθήκευση

Λόγω του μοναδικού τρόπου παραγωγής, τα προβιοτικά της Optibac δεν απαιτούν ψύξη κατά την αποθήκευση τους. Αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

 

Ασφάλεια

Τα προβιοτικά γενικώς, δεν συνιστώνται ( εκτός αν το προτείνει ο γιατρός σας) για όσους έχουν συγκεκριμένα ιατρικά θέματα όπως : όσοι είναι σε ανοσοκαταστολή, όσοι έχουν παγκρεατίτιδα, όσοι βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όσοι έχουν μέλαινα κένωση, όσοι έχουν κεντρικό φλεβικό καθετήρα, βρέφη με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή ασθενείς με ανοικτές πληγές μετά από χειρουργική επέμβαση.

Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητά αρώματα ή χρωστικές ουσίες.

Συστατικά

To προϊόν «Optibac - για την γυναίκα» εμπεριέχει 2,3 δισεκατομμύρια (2,3 Χ109) εξειδικευμένα προβιοτικά στελέχη, το Lactobacillus reuteri RC-14® και το Lactobacillus rhamnosus GR-1®. 

FAQs

Μπορώ να πάρω το «Optibac - για την γυναίκα» μαζί με άλλες φυσικές θεραπείες;

 

Βεβαίως, είναι απολύτως ασφαλές να λαμβάνετε τα συγκεκριμένα προβιοτικά ταυτόχρονα με άλλες θεραπείες.

Πόσο χρόνο χρειάζονται τα στελέχη του «Optibac - για την γυναίκα» για να φτάσουν στον κόλπο;

 

Αφού γίνει η λήψη από το στόμα αυτά τα δύο στελέχη θεωρείται ότι φθάνουν στην κολπική οδό σε 3 με 4 ημέρες και αποδεδειγμένα φτάνουν στον κόλπο σε 1 εβδομάδα.

Μπορεί αυτό το προβιοτικό να λαμβάνεται συστηματικά για να αποφευχθούν οι λοιμώξεις της ευαίσθητης περιοχής;

 

Ναι, είναι απολύτως ασφαλές να λαμβάνεται συστηματικά.

Μπορεί να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

 

Ναι! Στην πραγματικότητα οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας λόγω των αλλαγών στα επίπεδα των οιστρογόνων.

Μάθετε Περισσότερα

Κάθε προβιοτικό στέλεχος των προϊόντων Optibac περνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του, η δυνατότητα να προσκολλάται και να αποικεί στο έντερο, η επιβίωση του από τη γαστρική οξύτητα και τα χολικά άλατα και η δράση του έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών.

Η Optibac εγγυάται για τον αριθμό των προβιοτικών στελεχών που εμπεριέχει το κάθε προϊόν της έως και την ημερομηνία λήξης!