Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Folic Acid Daily Oral spray

Περισσοτερες Οψεις

Folic Acid Daily Oral spray

Το Folic acid Daily Oral Spray της Better You είναι ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9) στην πιο ενεργή μορφή του, αυτήν του μεθυλ-φολικού (Quatrefolic®). Το φυλλικό οξύ έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι μια απαραίτητη βιταμίνη και για την εγκυμοσύνη. Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και στον σχηματισμό υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Η προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία του Folic acid Daily Oral Spray της Better You (4 ψεκασμοί – 400 μgr) είναι η συνιστώμενη ποσότητα σύμφωνα με τους διεθνείς φορείς κατά τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Active Methylfolate - Quatrefolic®

Το φυλλικό οξύ δεν είναι βιολογικά ενεργό και πρέπει να μετατραπεί σε ενεργό 5-μεθυλοτετραϋδροφολικό εστέρα (5-MTHF) μέσω μιας διαδικασίας πολλαπλών σταδίων όπου το ένζυμο MTHFR κατέχει βασικό ρόλο. 

Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει μεταλλάξεις στο γονίδιο που κωδικοποιεί το ένζυμο MTHFR, με αποτέλεσμα να μην έχουμε αποτελεσματική παραγωγή ενζύμου. Ως εκ τούτου η μετατροπή του φυλλικού οξέος σε ενεργή μορφή δεν διεκπεραιώνεται. Η συσσώρευση φυλλικού οξέος στον οργανισμό που δεν έχει μεταβολιστεί ενέχει κινδύνους υγείας.

 

Το Quatrefolic® που εμπεριέχεται στο Folic acid Daily Oral Spray της Better You είναι άλας γλυκοζαμίνης του (6S) -5-μεθυλοτετραϋδροφολικού εστέρα και είναι δομικά ανάλογο με την ενεργή μορφή της βιταμίνης αυτής. Αυτό σημαίνει πως μπορούν όλοι να λάβουν τα οφέλη της βιταμίνης αυτής ανεξαρτήτως γενετικού υπόβαθρου.

Το φυλλικό οξύ υποστηρίζει επίσης τη σύνθεση αμινοξέων, καθιστώντας απαραίτητο για αθλητές.

 

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 95841/24-9-2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

 

Γιατι να το επιλέξω;

Τα μικροσκοπικά σταγονίδια απορροφώνται γρήγορα από τη στοματική βλεννογόνο επιτυγχάνοντας ταχύτερη πρόσληψη και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Κάθε ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια που διαπερνούν τον μαλακό ιστό που βρίσκεται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας, ο οποίος διαθέτει ένα πλούσιο φλεβικό σύστημα ικανό να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον το Folic acid Daily Oral Spray της BetterYou έχει υπέροχη φυσική γεύση βατόμουρου.

Οδηγίες

Κατάλληλο για

  • Ενήλικες
  • Παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω
  • Χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού
  • Χορτοφάγους
  • Vegans
  • Άτομα που ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη
  • Άτομα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας

 

Δοσολογία

Για καθημερινή χρήση από ενήλικες και κατά τη διάρκεια της σύλληψης ή της εγκυμοσύνης, συνιστώνται 4 ψεκασμοί ημερησίως.

Για χρήση σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών, συνιστάται 1 ψεκασμός.

Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών 2 ψεκασμοί.

Οι ψεκασμοί μπορεί να γίνονται όλοι μαζί ή από δυο πρωί –βράδυ ή διαφορετικά όπως έχει προτείνει ο ειδικός. Οι ψεκασμοί να γίνονται είτε στο εσωτερικό του μάγουλου είτε υπογλωσσίως. Διατηρείστε το αποτέλεσμα του ψεκασμού για 5-7 δευτερόλεπτα στη στοματική κοιλότητα πριν καταπιείτε, προκειμένου να διεκπεραιωθεί άρτια η απορρόφηση.

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά πιέστε την αντλία 3 φορές για να έρθει πάνω το προϊόν. Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 6 μήνες. Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Προειδοποιήσεις

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση - η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει υπακτική δράση.

 

Συστατικά

Νερό, ξυλιτόλη, συντηρητικό (σορβικό κάλιο), ρυθμιστής οξύτητας (κιτρικό οξύ), φυλλικό οξύ Active Methylfolate - Quatrefolic® , φυσική γεύση βατόμουρο.

*Χωρίς φοινικέλαιο και παράγωγα του (POFCAP)

Διατροφικές πληροφορίες

Κάθε ημερήσια δόση (4 ψεκασμοί) περιέχει  400μg  Φυλλικό οξύ (Active Methylfolate - Quatrefolic®) -  200% της ΣΗΔ

FAQs

Πώς συμβάλλει το Folic acid Daily Oral Spray της Better You στην καταπολέμηση της πρωινής αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη;

 

Οι περισσότερες γυναίκες θα βιώσουν κάποια μορφή πρωινής αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα δυσκολία στη λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων. Οι παραδοσιακές κάψουλες ή τα δισκία βασίζονται στην εντερική απορρόφηση με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της πρωινής αδιαθεσίας και πιθανών συνεπαγόμενων εμετών να καταλήξετε να αποβάλλετε πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά πριν απορροφηθούν. Λαμβάνοντας ένα στοματικό σπρέι, τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται γρήγορα μέσω της στοματικής βλεννογόνου στο εσωτερικό του μάγουλου, μεταφέροντας τα θρεπτικά συστατικά γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φυλλικού οξέος, φολικού και μεθυλ-φολικού;

 

Το φυλλικό οξύ απαντάται κυρίως στα συμπληρώματα διατροφής και στα εμπλουτισμένα τρόφιμα και χαρακτηρίζεται από χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα. Το φολικό οξύ είναι η μορφή της βιταμίνης που απαντάται εκ φύσεως στα τρόφιμα. Το μεθυλ-φολικό είναι η ενεργή μορφή του φυλλικού και του φολικού οξέος, άμεσα βιοδιαθέσιμη από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι κατάλληλο για ανθρώπους με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

 

Ναι, πρόκειται για ένα εντελώς χορτοφαγικό προϊόν εγκεκριμένο από τη Βρετανική Vegeterian Society. Είναι επίσης κατάλληλο για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη) ή πάσχουν από διαβήτη.

Πόσο καιρό διαρκεί το σπρέι;

 

Το Folic acid Daily Oral Spray της Better You παρέχει 192 ψεκασμoύς στη φιάλη. Επομένως, αν πραγματοποιείτε 4 ψεκασμούς καθημερινά, αναμένεται να διαρκέσει για 48 ημέρες.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση του;

 

Όχι! Δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με άλλα προϊόντα ή φάρμακα

Είναι απαραίτητη η λήψη τροφής πριν τη χρήση του συμπληρώματος;

 

Όχι. Ο μοναδικός απευθείας μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τη στοματική κοιλότητα, παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής. Τα δραστικά συστατικά του παραδίδονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, μέσω των βλεννογόνων της στοματικής μας κοιλότητα.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καταλληλότερη για να πραγματοποιώ τον ψεκασμό;

 

Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κλειδί είναι να τον κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο βολικό να λαμβάνουν το συμπλήρωμα καθημερινά το πρωί, πριν την αρχή κάθε ημέρας.