Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Συχνές ερωτήσεις

Βιταμίνη D


 

Τι δοσολογία βιταμίνης D πρέπει να παίρνω;

 

Οι διεθνείς συστάσεις προτείνουν ένα επίπεδο δοσολογίας σε αντιστοιχία με το σωματικό βάρος. Συνιστούν να λαμβάνετε κατά μέσο όρο 1000IU βιταμίνης D3 ανά 25 κιλά σωματικού βάρους.
Για έναν μέσο ενήλικα, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε έναν ψεκασμό DLux3000 ανά ημέρα. Για τα παιδιά η εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων μας DLuxInfant και DLuxJunior παρέχουν τα ιδανικά επίπεδα δοσολογίας.
Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον επιστήμονα διαιτολόγο.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γκάμα των προϊόντων της DLux;

 

Η ουσιαστική διαφορά συνίσταται στη διαφορετική δοσολογία βιταμίνης που προσφέρει κάθε προϊόν ανά ψεκασμό. Τα διαφορετικά χρώματα δε σχετίζονται με τις γεύσεις.
Το DLuxInfant παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση πορτοκαλιού.
Το DLuxJunior παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το DLux1000 παρέχει 1000IU (25µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το DLux3000 παρέχει 3000IU (75µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.

Πόσο καιρό διαρκεί το spray;

 

Τα DLuxInfant, DLuxJunior, DLux1000 και DLux3000 παρέχουν όλα 100 μοναδικούς ψεκασμούς ανά συσκευασία. Επομένως, αν πραγματοποιείτε ένα ψεκασμό καθημερινά, αναμένεται να διαρκέσουν για 100 ημέρες.

Εάν σύμφωνα με την οδηγία του ειδικού χρησιμοποιώ παραπάνω από έναν ψεκασμούς, θα πρέπει να τους πραγματοποιώ ταυτόχρονα ή σταδιακά μέσα στη μέρα;

 

Αυτό επαφίεται στη δική σας ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση.
Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι οι βέλτιστες περιοχές απορρόφησης βρίσκονται εντός της στοματικής κοιλότητας (κάτω από τη γλώσσα ή στη βλεννογόνο του μάγουλου). Όταν πραγματοποιείται πολλαπλούς ψεκασμούς ταυτόχρονα, προτείνουμε να τους διαμοιράζετε και στις δύο αυτές περιοχές. Κρατήστε το προϊόν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα στο στόμα σας πριν την κατάποση, χρόνος αρκετός για να ξεκινήσει η διαδικασία της απορρόφησης των ενεργών συστατικών.

Η σειρά των συμπληρωμάτων βιταμίνης D, της DLux, είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

 

Ναι, είναι κατάλληλη για χορτοφάγους καθώς είναι επίσημα εγκεκριμένη από τη Vegetarian Society της Αγγλίας, ενώ παράλληλα ενδείκνυται και για άτομα με διαβήτη, όπως και για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Λόγω της μοναδικής μορφής σε spray και του πρωτοποριακού μηχανισμού απορρόφησης διαμέσου της στοματικής βλεννογόνου είναι ιδανικά για άτομα που εμφανίζουν γαστρεντερικές διαταραχές, προβλήματα κατάποσης και σύνδρομα δυσαπορρόφησης.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για τη χρήση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής της DLux;

 

Η βιταμίνη D3 όταν χορηγείται βάση εξετάσεων που υποδεικνύουν έλλειψη ή ανεπάρκεια έχει μόνο θετικές επιπτώσεις. Σε περίπτωση που ακολουθείται ειδική φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε τον ιατρό, τον διαιτολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καταλληλότερη για να πραγματοποιώ τον ψεκασμό;

 

Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κλειδί είναι να τον κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο βολικό να λαμβάνουν το συμπλήρωμα καθημερινά το πρωί, πριν την αρχή κάθε ημέρας.

Είναι απαραίτητη η λήψη τροφής πριν τη χρήση του συμπληρώματος;

 

Όχι. Ο μοναδικός απευθείας μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τη στοματική κοιλότητα, παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής. Τα δραστικά συστατικά του παραδίδονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, μέσω των βλεννογόνων της στοματικής μας κοιλότητα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το DLux spray διαλυμένο μέσα σε φαγητό ή ποτό;

 

Η γκάμα των στοματικών spray της DLux έχει διαμορφωθεί προκειμένου να απορροφάται απευθείας μέσω της βλεννογόνου μεμβράνης της στοματικής μας κοιλότητας, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Ύστερα από κλινικές μελέτες που έχουμε διεξάγει με το Πανεπιστήμιο του Cardiff, διαπιστώσαμε ότι οι πιο αποδοτικές περιοχές για την απορρόφηση της βιταμίνης βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα και στην βλεννογόνο του μάγουλου. Η σύσταση των προϊόντων μας επομένως είναι τέτοια, που να εξασφαλίζει βέλτιστη και εγγυημένη απορρόφηση μέσω άμεσου ψεκασμού στις δύο αυτές περιοχές.

 

Βιταμίνη B12


 

Από που προέρχεται η Β12 που περιλαμβάνεται στο Boost B12 oral spray;

 

Η βιταμίνη Β12 που περιλαμβάνεται στο Boost spray μας είναι μεθυλοκοβαλαμίνη. Έχει επιλεγεί λόγω της εξαιρετικής κυτταρικής της απορρόφησης και διασφαλίζει ότι μπορεί να διοχετευθεί απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα, μέσω του πλούσιου αγγειακού συστήματος που βρίσκεται κάτω από τη γλώσσα και στον ευρύτερο βλεννογόνο του στόματος.

Πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει η συσκευασία;

 

Η συσκευασία των 25ml περιλαμβάνει 160 μοναδικούς ψεκασμούς. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 4 ψεκασμοί, επομένως αναμένεται να διαρκέσει για 40 ημέρες.

Το Boost B12 oral spray είναι κατάλληλο για παιδιά;

 

Το Boost spray ενδείκνυται για όλα τα παιδιά που ο παιδίατρος καθόρισε πως πρέπει να ενισχυθούν με βιταμίνη Β12 και ιδιαίτερα για εκείνα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κατάποση χαπιών. Για παιδιά κάτω των 12 ετών συνιστάται η μισή δοσολογία (2 ψεκασμοί) καθώς η ανάγκη τους για συμπλήρωση της βιταμίνης είναι η μισή σε σχέση με τους ενήλικες. Ακολουθείστε τις οδηγίες του παιδιάτρου ή του επιστήμονα διαιτολόγου.

Το Boost B12 oral spray είναι κατάλληλο για ανθρώπους με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

 

Ναι, πρόκειται για ένα εντελώς χορτοφαγικό προϊόν εγκεκριμένο από τη Βρετανική Vegeterian Society. Είναι επίσης κατάλληλο για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη) ή πάσχουν από διαβήτη.

Πρέπει να πραγματοποιώ και τους τέσσερις ψεκασμούς ταυτόχρονα ή πρέπει να τους διαμοιράζω μέσα στην ημέρα;

 

Αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής, σε κάθε περίπτωση πάντως επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση.
Οι μελέτες μας έχουν αποδείξει ότι οι βέλτιστες περιοχές απορρόφησης βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα και στο πλάι της βλεννογόνου του μάγουλου. Όταν πραγματοποιείτε πολλαπλούς ψεκασμούς ταυτόχρονα προτείνουμε το διαμοιρασμό τους και στις δύο αυτές περιοχές. Η διατήρηση του αποτελέσματος του ψεκασμού στο στόμα σας για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα πριν την κατάποση, εξασφαλίζει την μέγιστη απορρόφηση των ενεργών συστατικών.

Τι ώρα της ημέρας θα πρέπει να λαμβάνω το spray;

 

Το στοματικό spray μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το κλειδί είναι να το κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν πιο βολικό να το λαμβάνουν κάθε πρωί, πριν το ξεκίνημα της ημέρας τους.

Χρειάζεται να συνδυάζεται με λήψη τροφής;

 

Όχι. Ο μηχανισμός μεταφοράς του Boost spray παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής. Τα ενεργά συστατικά του διοχετεύονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των βλεννογόνων στο εσωτερικό του στόματος.

 

MultiVit


 

Πόσο καιρό θα διαρκέσει η συσκευασία;

 

Η συσκευασία των 25ml περιλαμβάνει 160 μοναδικούς ψεκασμούς. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι τέσσερις ψεκασμοί, οπότε αναμένεται να διαρκέσει 40 ημέρες.

Το στοματικό spray MultiVit είναι κατάλληλο για παιδιά;

 

Είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Στην περίπτωση αυτή, και για παιδιά ως 16 ετών συνιστάται η μισή δοσολογία (2 ψεκασμοί) καθώς η ανάγκη τους για συμπλήρωση της διατροφής τους είναι χαμηλότερη σε σχέση με των ενηλίκων. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.

Πρέπει να λαμβάνω και τους τέσσερεις ψεκασμούς ταυτόχρονα ή μπορώ να τους διαμοιράσω μέσα στην ημέρα;

 

Αυτό επαφίεται αποκλειστικά σε εσάς. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση.
Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι οι δύο καλύτερες περιοχές για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα ή στο εσωτερικό της βλεννογόνου του μάγουλου. Όταν πραγματοποιείτε πολλαπλούς ψεκασμούς προτείνεται να διαμοιράζονται στις δύο αυτές περιοχές προκειμένου να αποφύγετε κορεσμό κάποιου σημείου. Η διατήρηση του σκευάσματος στο στόμα σας για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα πριν την κατάποση διασφαλίζει την μέγιστη απορρόφηση των ενεργών συστατικών.

Ποια ώρα της ημέρας θα πρέπει να λαμβάνω τους ψεκασμούς;

 

Οι ψεκασμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το κλειδί είναι να κάνετε το MultiVit μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν πιο βολικό να πραγματοποιούν τον ψεκασμό κάθε πρωί πριν το ξεκίνημα της ημέρας τους.

Χρειάζεται να το λαμβάνω συνοδεία φαγητού;

 

Όχι. Ο πρωτοπόρος μηχανισμός του στοματικού ψεκασμού παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, γεγονός που επιτρέπει τη λήψη της πολυβιταμίνης οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό. Τα ενεργά συστατικά διαβιβάζονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των βλεννογόνων μεμβρανών του στόματος.