Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Iron Daily Oral Spray

Περισσοτερες Οψεις

Iron Daily Oral Spray

Το στοματικό σπρέι IronDailyOralSpray της BetterYou είναι ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα σιδήρου που προσφέρει τη λύση στην πεπτική δυσφορία που προκαλούν τα συνήθη συμπληρώματα σιδήρου. Αυτό το μοναδικό σκεύασμα σιδήρου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου του Cardiff και παρέχει την καλύτερη απορρόφηση ενός ζωτικού θρεπτικού συστατικού, το οποίο κατέχει μια σειρά θετικών επιδράσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παρέχει 5mg άμεσα απορροφήσιμου και αξιοποιήσιμου σιδήρου απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Αποτελεί μια πραγματικά αποτελεσματική και βολική εναλλακτική λύση στα δισκία και τις κάψουλες.

  • 5 mg σιδήρου ανά ημερήσια προτεινόμενη δόση (υπολογίστε πως από τα κλασικά δισκία και κάψουλες απορροφάται από τον οργανισμό μόλις το 10-20% του σιδήρου που εμπεριέχουν Am J Med. 2008;121(11):943-48.)
  • Δεν προκαλεί πεπτική δυσφορία
  • Συμβάλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
  • Ευχάριστη, φυσική γεύση ψημένου μήλου
  • Bιοδιαθέσιμη σύνθεση που αποτελείται από τις δυο πιο υδατοδιαλυτές και ασφαλείς μορφές σιδήρου
  • Εγγυημένη αύξηση των επιπέδων σιδήρου

 Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή ασφάλειας τροφίμων (EFSA Journal 2010; 8(1):1414) η μορφή σιδήρου (ferricsodiumEDTA) που εμπεριέχεται στο IRONORALSPRAY της BETTERYOU είναι 2-3 φορές πιο βιοδιαθέσιμη από τον θειικό σίδηρο (ferrussulfate) και οδηγεί σε αποτελεσματική αύξηση της αιμοσφαιρίνης.

Σύμφωνα με κλινική μελέτη (Tanzan J Health Res. 2014 Apr;16(2):70-8.) ακόμη και μικρές ποσότητες σιδήρου σε μορφή ανάλογη με αυτή που  εμπεριέχεται στο IRONORALSPRAY της BETTERYOU είναι ικανές να διορθώσουν τις τιμές αιμοσφαιρίνης σε 1-2 μήνες, λόγω της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.

 

Σχήμα 1. Η συμπληρωματική χορήγηση 10 mg γαλακτικού σιδήρου (ferrouslactate) φαίνεται ισοδύναμη με τη συμπληρωματική χορήγηση της μισής ποσότητας σιδήρου (5 mg) μορφής ferricEDTA + ferrouslactate. H μορφή του χορηγούμενου σιδήρου παίζει τεράστιο ρόλο στη δυνατότητα του να ανεβάζει την αιμοσφαιρίνη του αίματος. (Tanzan J Health Res. 2014 Apr;16(2):70-8.)

Ο σίδηρος συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη γνωστική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 13665/9-2-2018. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Γιατι να το επιλέξω;

Τα μικροσκοπικά σταγονίδια απορροφώνται γρήγορα από το στοματικό βλεννογόνο επιτυγχάνοντας ταχύτερη πρόσληψη και εισέρχονται στη κυκλοφορία του αίματος παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Κάθε ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια που διαπερνούν το μαλακό ιστό που βρίσκεται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας, ο οποίος διαθέτει ένα πλούσιο φλεβικό σύστημα ικανό να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος.

Οδηγίες

Συνιστώνται 4 ψεκασμοί ανεξαρτήτως λήψης φαγητού ημερησίως (όλοι μαζί ή πρωί –βράδυ από δυο) ή διαφορετικά όπως έχει προτείνει ο ειδικός. Οι ψεκασμοί να γίνονται είτε στο εσωτερικό του μάγουλου είτε υπογλωσσίως.

Διατηρείστε το αποτέλεσμα του ψεκασμού για 5-7 δευτερόλεπτα στη στοματική κοιλότητα πριν καταπιείτε, προκειμένου να διεκπεραιωθεί άρτια η απορρόφηση.

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά πιέστε την αντλία 3 φορές για να έρθει πάνω το προϊόν.

Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 6 μήνες.

Μοναδικός μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τον στοματικό βλεννογόνο, παρακάμπτει το γαστρεντερικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής.

Συστατικά

Νερό, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ferric sodium edetate, ferric ammonium citrate, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, φυσική γεύση ψημένων μήλων, γλυκαντικό: στέβια.

Κατάλληλο για vegans και χορτοφάγους. Κατάλληλο για διαβητικούς (κάθε ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα εμπεριέχει ίχνη ζάχαρης)

Κατάλληλο για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

FAQs

Τι δοσολογία βιταμίνης D πρέπει να παίρνω;

Οι διεθνείς συστάσεις προτείνουν ένα επίπεδο δοσολογίας σε αντιστοιχία με το σωματικό βάρος. Συνιστούν να λαμβάνετε κατά μέσο όρο 1000IU βιταμίνης D3 ανά 25 κιλά σωματικού βάρους.
Για έναν μέσο ενήλικα, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε έναν ψεκασμό DLux3000 ανά ημέρα. Για τα παιδιά η εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων μας DLuxInfant και DLuxJunior παρέχουν τα ιδανικά επίπεδα δοσολογίας.
Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον επιστήμονα διαιτολόγο.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γκάμα των προϊόντων της DLux;

Η ουσιαστική διαφορά συνίσταται στη διαφορετική δοσολογία βιταμίνης που προσφέρει κάθε προϊόν ανά ψεκασμό. Τα διαφορετικά χρώματα δε σχετίζονται με τις γεύσεις.
Το DLuxInfant παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό.
Το DLuxJunior παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το DLux1000 παρέχει 1000IU (25µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το DLux3000 παρέχει 3000IU (75µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το DLuxPregnancy παρέχει 1000IU (25µg) βιταμίνης D ανά δόση (5 ψεκασμοί), ενώ παράλληλα εμπεριέχει και τις απαραίτητες ποσότητες (σύμφωνα με τα όρια της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης) βιταμινών Β1, Β6 και φυλλικού οξέος. Έχει φυσική γεύση μέντας.

Πόσο καιρό διαρκεί το spray;

Τα DLuxInfant, DLuxJunior, DLux1000 και DLux3000 παρέχουν όλα 100 μοναδικούς ψεκασμούς ανά συσκευασία. Επομένως, αν πραγματοποιείτε ένα ψεκασμό καθημερινά, αναμένεται να διαρκέσουν για 100 ημέρες.
Το DLuxPregnancy παρέχει 160 μοναδικούς ψεκασμούς στη συσκευασία των 25ml. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 5 ψεκασμοί ανά ημέρα, επομένως το προϊόν αναμένεται να διαρκέσει 32 ημέρες.

Εάν σύμφωνα με την οδηγία του ειδικού χρησιμοποιώ παραπάνω από έναν ψεκασμούς, θα πρέπει να τους πραγματοποιώ ταυτόχρονα ή σταδιακά μέσα στη μέρα;

Αυτό επαφίεται στη δική σας ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση.
Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι οι βέλτιστες περιοχές απορρόφησης βρίσκονται εντός της στοματικής κοιλότητας (κάτω από τη γλώσσα ή στη βλεννογόνο του μάγουλου). Όταν πραγματοποιείται πολλαπλούς ψεκασμούς ταυτόχρονα, προτείνουμε να τους διαμοιράζετε και στις δύο αυτές περιοχές. Κρατήστε το προϊόν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα στο στόμα σας πριν την κατάποση, χρόνος αρκετός για να ξεκινήσει η διαδικασία της απορρόφησης των ενεργών συστατικών.

Η σειρά των συμπληρωμάτων βιταμίνης D, της DLux, είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

Ναι, είναι κατάλληλη για χορτοφάγους καθώς είναι επίσημα εγκεκριμένη από τη Vegetarian Society της Αγγλίας, ενώ παράλληλα ενδείκνυται και για άτομα με διαβήτη, όπως και για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Λόγω της μοναδικής μορφής σε spray και του πρωτοποριακού μηχανισμού απορρόφησης διαμέσου της στοματικής βλεννογόνου είναι ιδανικά για άτομα που εμφανίζουν γαστρεντερικές διαταραχές, προβλήματα κατάποσης και σύνδρομα δυσαπορρόφησης.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για τη χρήση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής της DLux;

Η βιταμίνη D3 όταν χορηγείται βάση εξετάσεων που υποδεικνύουν έλλειψη ή ανεπάρκεια έχει μόνο θετικές επιπτώσεις. Σε περίπτωση που ακολουθείται ειδική φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε τον ιατρό, τον διαιτολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καταλληλότερη για να πραγματοποιώ τον ψεκασμό;

Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κλειδί είναι να τον κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο βολικό να λαμβάνουν το συμπλήρωμα καθημερινά το πρωί, πριν την αρχή κάθε ημέρας.

Είναι απαραίτητη η λήψη τροφής πριν τη χρήση του συμπληρώματος;

Όχι. Ο μοναδικός απευθείας μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τη στοματική κοιλότητα, παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής. Τα δραστικά συστατικά του παραδίδονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, μέσω των βλεννογόνων της στοματικής μας κοιλότητα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το DLux spray διαλυμένο μέσα σε φαγητό ή ποτό;

Η γκάμα των στοματικών spray της DLux έχει διαμορφωθεί προκειμένου να απορροφάται απευθείας μέσω της βλεννογόνου μεμβράνης της στοματικής μας κοιλότητας, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Ύστερα από κλινικές μελέτες που έχουμε διεξάγει με το Πανεπιστήμιο του Cardiff, διαπιστώσαμε ότι οι πιο αποδοτικές περιοχές για την απορρόφηση της βιταμίνης βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα και στην βλεννογόνο του μάγουλου. Η σύσταση των προϊόντων μας επομένως είναι τέτοια, που να εξασφαλίζει βέλτιστη και εγγυημένη απορρόφηση μέσω άμεσου ψεκασμού στις δύο αυτές περιοχές.

Μάθετε Περισσότερα

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΣΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ SPRAY ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΣΚΙΑ

Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύει ότι η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μέσω του στοματικού ψεκασμού μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική, συγκρινόμενη με αυτή που επιτυγχάνουν οι παραδοσιακές ταμπλέτες ή κάψουλες.
Μελέτη που διεξήχθη σε ένα τυχαίο δείγμα 28 ατόμων, συνέκρινε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D σε μορφή στοματικού ψεκασμού με ένα αντίστοιχο σε μορφή δισκίου. Τα αποτελέσματα μετά από 12 εβδομάδες έδειξαν 228% υψηλότερα επίπεδα στα άτομα που έλαβαν το spray, σε σχέση με αυτά που έλαβαν το δισκίο (πρόκειται για 2.28 φορές μεγαλύτερη απορρόφηση).
Διαβάστε την μελέτη εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΗΣ DLux

Κάθε ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια, κάθε ένα από τα οποία περιέχει βέλτιστα απορροφήσιμη βιταμίνη D.
Η στοματική κοιλότητα είναι μια ιδανική περιοχή πρόσληψης της βιταμίνης. Ο ιστός της είναι μαλακός και διαθέτει ένα πλούσιο φλεβικό σύστημα κάτω από την επιφάνεια.
Η απορρόφηση δεν εξαρτάται από τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Για παράδειγμα, προβλήματα πέψης δυσχεραίνουν την απορρόφηση δισκίων ή χαπιών, αλλά όχι τους στοματικούς ψεκασμούς.
Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύει ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής μέσω του στοματικού ψεκασμού, μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική, συγκρινόμενη με τις κλασικές κάψουλες και τα δισκία.

Παράγεται στην Αγγλία, διανέμεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την X4Nutrition.