Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

D1000

Περισσοτερες Οψεις

D1000

"Σύμφωνα με μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία, έχει αποδειχτεί ότι η απορρόφηση της βιταμίνης D3 στη φαρμακοτεχνική μορφή αερολύματος από τον βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας είναι σημαντικά καλύτερη από άλλες φαρμακοτεχνικές μορφές, ιδιαίτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται στο υπογλώσσιο. Σε σύγκριση με τη φαρμακοτεχνική μορφή της μαλακής κάψουλας, η χορήγηση με ψεκασμό φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D3 στον ορό περισσότερο από 2 φορές"

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης Αναπλ. Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καλύψτε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη D με ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα διατροφής, σε μορφή στοματικού spray για μέγιστη απορρόφηση και αξιοποίηση από τον οργανισμό!

Το D 1000 είναι ένα μοναδικό συμπλήρωμα βιταμίνης D3, σε εύχρηστη μορφή στοματικού spray ειδικά σχεδιασμένο για να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν, ότι μέσω του στοματικού ψεκασμού το προϊόν είναι ικανό να μεταφέρει στο μέγιστο βαθμό, αυτήν την ζωτικής σημασίας βιταμίνη, απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος σας. Κάθε ψεκασμός παρέχει 1000IU (25mcg) βιοδιαθέσιμης D3.

Η βιταμίνη D είναι μία από τις πλέον σημαντικές βιταμίνες για τον οργανισμό, ζωτικής σημασίας τόσο για την σκελετική όσο και για την εξωσκελετική υγεία.

Το προϊόν D 1000 είναι ένα βραβευμένο spray, φυσικά εμπλουτισμένο με μια ευχάριστη γεύση μέντας. Κάθε συσκευασία περιέχει 100 μοναδικούς ψεκασμούς και διαρκεί για τρεις μήνες καθημερινής χρήσης. Συνίσταται ο ψεκασμός να γίνεται κάτω από τη γλώσσα ή στο εσωτερικό της βλεννογόνου του μάγουλου.

«Ο μηχανισμός απορρόφησης μέσω της υπογλώσσιας πρόσληψης έχει αποδειχθεί ως η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για τη πρόσληψη βιταμινών μέσω συμπληρώματος, καθώς βασίζεται στο πλούσιο φλεβικό σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας, ικανό να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος»
Δρ. Charles Heard, Λέκτορας Πανεπιστημίου Cardiff

 

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 32045/6-4-2021. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

 

Γιατι να το επιλέξω;

Το στοματικό spray βιταμίνης D 1000, μπορεί να εγγυηθεί το βέλτιστο επίπεδο απορρόφησης από τον οργανισμό συγκρινόμενο με οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη μορφή συμπληρώματος.

 

Η μέγιστη λειτουργικότητα του πεπτικού μας συστήματος δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη, ιδιαιτέρως σε διάφορες παθήσεις ή διαταραχές ή ακόμα και όταν διανύουμε μια έντονα «αγχωτική» περίοδο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το D 1000 παρακάμπτει την γνωστή πορεία της πεπτικής επεξεργασίας, αξιοποιώντας το γρηγορότερο και πιο αποδοτικό μηχανισμό απορρόφησης στον οργανισμό που είναι δυνατό να υπάρξει.

 

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Cardiff έδειξε ότι από την άμεση εφαρμογή του spray στη στοματική κοιλότητα (κάτω από τη γλώσσα ή στη βλεννογόνο του μάγουλου), η βιταμίνη απορροφάται απευθείας και διοχετεύεται στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Αυτή ακριβώς η διαδικασία εξασφαλίζει εκμηδενισμό των απωλειών κατά τη διαδικασία της απορρόφησης. Επιπλέον, το διάλυμα έχει υποστεί μικρογαλακτοματωποίηση προκειμένου το μέγεθος των σωματιδίων να είναι τέτοιο, ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση κατά την εφαρμογή του ψεκασμού.

 

Η βιταμίνη D3 είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη. Η σύσταση του D 1000 έχει διαμορφωθεί σε αντίστοιχη βάση, ενισχύοντας έτσι τα επίπεδα απορρόφησής του. Το περιεχόμενο έλαιο εναιωρείται σε διάλυμα λεκιθίνης ηλιέλαιου, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή, από τον πρώτο ψεκασμό μέχρι τον τελευταίο.

 

Το D 1000 είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν χορτοφαγική (vegetarian) δίαιτα, για άτομα με διαβήτη καθώς και για όσους πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Λόγω της μοναδικής μορφής του σε spray και του πρωτοποριακού μηχανισμού απορρόφησης διαμέσου της στοματικής βλεννογόνου είναι ιδανικό για άτομα που εμφανίζουν γαστρεντερικές διαταραχές, προβλήματα κατάποσης και σύνδρομα δυσαπορρόφησης.

 

Οδηγίες

Συνιστάται ένας ψεκασμός καθημερινά ή όπως σας έχει συστήσει ο γιατρός ή ο διαιτολόγος σας.
Πολλαπλοί ψεκασμοί ενδείκνυνται σε περίπτωση που απαιτείται μεγαλύτερη δοσολογία, κάτι που διαγιγνώσκεται από την κατάλληλη εξέταση που θα ζητήσει ο ιατρός σας (εξέταση βιταμίνης 25OHD).


Έρευνα του Πανεπιστημίου του Cardiff απέδειξε ότι οι βέλτιστες περιοχές για την απορρόφηση της βιταμίνης D βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα και στη βλεννογόνο του μάγουλου. Ο ψεκασμός στις περιοχές αυτές μεγιστοποιεί τόσο την ταχύτητα όσο και το επίπεδο απορρόφησης της ζωτικής αυτής βιταμίνης στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Όταν χρησιμοποιείτε το D 1000 spray κάντε απευθείας ψεκασμό στις περιοχές αυτές και επωφεληθείτε των ευεργετικών αποτελεσμάτων του πρωτοποριακού αυτού μηχανισμού απορρόφησης.


Αν γνωρίζετε ότι τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας βρίσκονται κάτω από τα συνιστώμενα όρια, ενδεχομένως να σας έχουν ήδη συστήσει να προσλάβετε μία συγκεκριμένη δόση συμπληρώματος, προκειμένου γρήγορα να επιτύχετε αύξηση στο επιθυμητό σημείο. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του γιατρού ή του διαιτολόγου σας. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε καθοδήγηση σχετικά με τις συνιστώμενες δοσολογίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την επιστημονική ομάδα της X4Nutrition.

 

Συστατικά

Στο D 1000 περιέχονται τα ακόλουθα:

 

Απιονισμένο νερό, ξυλιτόλη (φυσική γλυκαντική ουσία), κόμμι ακακίας, χοληκαλσιφερόλη (βιταμίνη D3 σε έλαιο καρύδας), λεκιθίνη ηλίανθου (τριφωσφορικό ασβέστιο, ρυζάλευρο), κιτρικό οξύ, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, έλαιο μέντας.

 

Πρόκειται για προϊόν που χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και δεν απαιτείται ψύξη. Η πηγή της βιταμίνης D3 των προϊόντων μας είναι η λανολίνη, ουσία που προέρχεται από το μαλλί προβάτων που εκτρέφονται στην Αυστραλία. Η D3 εξάγεται αποκλειστικά από τη λανολίνη και ενώ είναι κατάλληλη για χορτοφάγους (κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Vegeterian Society της Αγγλίας) δεν ενδείκνυται για vegans.

FAQs

Τι δοσολογία βιταμίνης D πρέπει να παίρνω;

 

Οι διεθνείς συστάσεις προτείνουν ένα επίπεδο δοσολογίας σε αντιστοιχία με το σωματικό βάρος. Συνιστούν να λαμβάνετε κατά μέσο όρο 1000IU βιταμίνης D3 ανά 25 κιλά σωματικού βάρους.
Για έναν μέσο ενήλικα, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε έναν ψεκασμό D 3000 ανά ημέρα. Για τα παιδιά η εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων μας D 400 Infant και D 400 Junior παρέχουν τα ιδανικά επίπεδα δοσολογίας.
Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον επιστήμονα διαιτολόγο.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γκάμα των προϊόντων της D;

 

Η ουσιαστική διαφορά συνίσταται στη διαφορετική δοσολογία βιταμίνης που προσφέρει κάθε προϊόν ανά ψεκασμό. Τα διαφορετικά χρώματα δε σχετίζονται με τις γεύσεις.
Το D 400 Infant παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό.
Το D 400 Junior παρέχει 400IU (10µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το D 1000 παρέχει 1000IU (25µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.
Το D 3000 παρέχει 3000IU (75µg) βιταμίνης D ανά ψεκασμό κι έχει φυσική γεύση μέντας.

Πόσο καιρό διαρκεί το spray;

 

Τα D 400 Infant, D 400 Junior, D 1000 και D 3000 παρέχουν όλα 100 μοναδικούς ψεκασμούς ανά συσκευασία. Επομένως, αν πραγματοποιείτε ένα ψεκασμό καθημερινά, αναμένεται να διαρκέσουν για 100 ημέρες.

Εάν σύμφωνα με την οδηγία του ειδικού χρησιμοποιώ παραπάνω από έναν ψεκασμούς, θα πρέπει να τους πραγματοποιώ ταυτόχρονα ή σταδιακά μέσα στη μέρα;

 

Αυτό επαφίεται στη δική σας ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται βέλτιστη απορρόφηση.
Οι έρευνές μας έχουν δείξει ότι οι βέλτιστες περιοχές απορρόφησης βρίσκονται εντός της στοματικής κοιλότητας (κάτω από τη γλώσσα ή στη βλεννογόνο του μάγουλου). Όταν πραγματοποιείται πολλαπλούς ψεκασμούς ταυτόχρονα, προτείνουμε να τους διαμοιράζετε και στις δύο αυτές περιοχές. Κρατήστε το προϊόν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα στο στόμα σας πριν την κατάποση, χρόνος αρκετός για να ξεκινήσει η διαδικασία της απορρόφησης των ενεργών συστατικών.

Η σειρά των συμπληρωμάτων βιταμίνης D, είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες;

 

Ναι, είναι κατάλληλη για χορτοφάγους καθώς είναι επίσημα εγκεκριμένη από τη Vegetarian Society της Αγγλίας, ενώ παράλληλα ενδείκνυται και για άτομα με διαβήτη, όπως και για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Λόγω της μοναδικής μορφής σε spray και του πρωτοποριακού μηχανισμού απορρόφησης διαμέσου της στοματικής βλεννογόνου είναι ιδανικά για άτομα που εμφανίζουν γαστρεντερικές διαταραχές, προβλήματα κατάποσης και σύνδρομα δυσαπορρόφησης.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις για τη χρήση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής της D;

 

Η βιταμίνη D3 όταν χορηγείται βάση εξετάσεων που υποδεικνύουν έλλειψη ή ανεπάρκεια έχει μόνο θετικές επιπτώσεις. Σε περίπτωση που ακολουθείται ειδική φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε τον ιατρό, τον διαιτολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

Ποια ώρα της ημέρας είναι καταλληλότερη για να πραγματοποιώ τον ψεκασμό;

 

Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Το κλειδί είναι να τον κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο βολικό να λαμβάνουν το συμπλήρωμα καθημερινά το πρωί, πριν την αρχή κάθε ημέρας.

Είναι απαραίτητη η λήψη τροφής πριν τη χρήση του συμπληρώματος;

 

Όχι. Ο μοναδικός απευθείας μηχανισμός απορρόφησης του προϊόντος από τη στοματική κοιλότητα, παρακάμπτει την επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς τη λήψη τροφής. Τα δραστικά συστατικά του παραδίδονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, μέσω των βλεννογόνων της στοματικής μας κοιλότητα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το D spray διαλυμένο μέσα σε φαγητό ή ποτό;

 

Η γκάμα των στοματικών spray της D έχει διαμορφωθεί προκειμένου να απορροφάται απευθείας μέσω της βλεννογόνου μεμβράνης της στοματικής μας κοιλότητας, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα. Ύστερα από κλινικές μελέτες που έχουμε διεξάγει με το Πανεπιστήμιο του Cardiff, διαπιστώσαμε ότι οι πιο αποδοτικές περιοχές για την απορρόφηση της βιταμίνης βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα και στην βλεννογόνο του μάγουλου. Η σύσταση των προϊόντων μας επομένως είναι τέτοια, που να εξασφαλίζει βέλτιστη και εγγυημένη απορρόφηση μέσω άμεσου ψεκασμού στις δύο αυτές περιοχές.

Μάθετε Περισσότερα

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΣΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ SPRAY ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ, ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΣΚΙΑ

Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύει ότι η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μέσω του στοματικού ψεκασμού μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική, συγκρινόμενη με αυτή που επιτυγχάνουν οι παραδοσιακές ταμπλέτες ή κάψουλες.
Μελέτη που διεξήχθη στην Ινδία από τη Pharmabase, σε ένα τυχαίο δείγμα 28 ατόμων, συνέκρινε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D σε μορφή στοματικού ψεκασμού με ένα αντίστοιχο σε μορφή δισκίου. Τα αποτελέσματα μετά από 12 εβδομάδες έδειξαν 228% υψηλότερα επίπεδα στα άτομα που έλαβαν το spray, σε σχέση με αυτά που έλαβαν το δισκίο (πρόκειται για 2.28 φορές μεγαλύτερη απορρόφηση).
Διαβάστε την μελέτη εδώ.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΗΣ D

Κάθε ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια, κάθε ένα από τα οποία περιέχει βέλτιστα απορροφήσιμη βιταμίνη D.
Η στοματική κοιλότητα είναι μια ιδανική περιοχή πρόσληψης της βιταμίνης. Ο ιστός της είναι μαλακός και διαθέτει ένα πλούσιο φλεβικό σύστημα κάτω από την επιφάνεια.
Η απορρόφηση δεν εξαρτάται από τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Για παράδειγμα, προβλήματα πέψης δυσχεραίνουν την απορρόφηση δισκίων ή χαπιών, αλλά όχι τους στοματικούς ψεκασμούς.
Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύει ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής μέσω του στοματικού ψεκασμού, μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική, συγκρινόμενη με τις κλασικές κάψουλες και τα δισκία.

 

Παράγεται στην Αγγλία, διανέμεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την X4Nutrition.