Το άνοιγμα της κάψουλας επηρεάζει τη βιωσιμότητα των προβιοτικών; - photo

 

Η σειρά προβιοτικών της OptiBac εμπεριέχει  πράγματι ζωντανές καλλιέργειες προβιοτικών. Όντας  ζωντανά, είναι ευαίσθητα κάτω από ορισμένες  συνθήκες όπως οι ακραίες θερμοκρασίες και οι ακραίες τιμές pH (π.χ.  πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το περιβάλλον).

Οι καταναλωτές  συχνά ανησυχούν ότι τα συμπληρώματα με ζωντανές καλλιέργειες προβιοτικών δεν θα επιβιώσουν στο περιβάλλον του στομάχου και έτσι ορισμένοι κατασκευαστές συμπληρωμάτων χρησιμοποιούν ειδικές κάψουλες εντερικής επικάλυψης για να προστατεύσουν τα ευαίσθητα προβιοτικά. Η εντερική επικάλυψη είναι ένας ειδικός τύπος κάψουλας που εμποδίζει την αποσύνθεσή τους στο στομάχι προστατεύοντας έτσι τα περιεχόμενα της κάψουλας από τα οξέα του στομάχου.

Πώς επιβιώνουν οι καλλιέργειες της OptiBac χωρίς κάψουλα;

Οι ζωντανές καλλιέργειες των προβιοτικών της OptiBac δεν χρειάζονται εντερική επικάλυψη καθώς τα στελέχη έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι επιβιώνουν. Στις εργαστηριακές δοκιμές τα στελέχη ελέγχονται χωρίς προστατευτική κάψουλα για να διασφαλιστεί ότι είναι αρκετά ανθεκτικά και ότι διαπερνούν από τα στομαχικά οξέα, φτάνοντας ζωντανά στο έντερο. Ο λόγος για τον οποίο συστήνουμε τα προϊόντα να λαμβάνονται το πρωί, κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά το πρωινό είναι γιατί τότε τα στομαχικά οξέα είναι πιο αδύναμα.

Δεδομένου λοιπόν ότι η ίδια η κάψουλα δεν είναι απαραίτητη για την προστασία των προβιοτικών, είναι απολύτως ασφαλές να ανοίξετε οποιοδήποτε κάψουλα της σειράς OptiBac και να αδειάσετε το περιεχόμενο κατευθείαν στο στόμα ή σε τρόφιμα και ροφήματα αρκεί να μην είναι πολύ ζεστά ή όξινα όπως χυμοί φρούτων.

Τρία από τα δώδεκα προϊόντα της σειράς έρχονται σε μορφή φακελίσκου όπου το περιεχόμενο λαμβάνεται μόνο του ή αναμεμιγμένο σε κρύο γάλα ή νερό, καθιστώντας σαφές ότι δεν χρειάζονται προστατευτικές κάψουλες για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των προβιοτικών. Συμπερασματικά, τα συμπληρώματα της OptiBac είναι η τέλεια επιλογή για εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κατάποση χαπιών.