Καλώς Ήλθατε στην X4Nutrition! - Καλύπτουμε τις πραγματικές θρεπτικές σας ανάγκες!

Μάθετε περισσότερα για την βιταμίνη D

Πιο αποτελεσματικό από τις ταμπλέτες

Ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών αποδεικνύουν πως η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών μέσω στοματικού ψεκασμού μπορεί να είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματικός από παραδοσιακές ταμπλέτες ή κάψουλες.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε τυχαίο δείγμα 28 ατόμων συνέκρινε ένα στοματικό spray βιταμίνης D με μία αντίστοιχη ταμπλέτα. Τα αποτελέσματα έδειξαν διπλάσια απορρόφηση στα άτομα που χρησιμοποίησαν τον στοματικό ψεκασμό, σε διάστημα 12 εβδομάδων. Συγκεκριμένα, οι αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν 228% υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης D (2,28 φορές περισσότερο) στον οργανισμό τους.
Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ

 

 

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για υγιή δόντια και οστά.
Εξασφαλίστε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
Η έκθεση στις UVB ακτίνες του ήλιου επιτρέπει στον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D.
Μόνο 10% της βιταμίνης D μπορεί να προέλθει από τη διατροφή.
Γρήγορα, αποτελεσματικά  και εύκολα – διοχετεύει τη ζωτική βιταμίνη D απευθείας στο κυκλοφοριακό μας σύστημα.
 

 

Γιατί να επιλέξετε τα spray της σειράς DLux;

Κάθε μοναδικός ψεκασμός αποτελείται από εκατομμύρια σταγονίδια, καθένα από τα οποία περιέχει βέλτιστα απορροφήσιμη βιταμίνη D.
Η στοματική κοιλότητα αποτελεί ιδανική περιοχή απορρόφησης. Αποτελείται από ένα μαλακό ιστό με πλούσιο φλεβικό σύστημα ακριβώς κάτω από την επιφάνειά του.
Το επίπεδο της απορρόφησης δεν εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ατόμου. Προβλήματα του πεπτικού συστήματος δεν επηρεάζουν τον πεπτικό ψεκασμό, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με κάψουλες ή ταμπλέτες.
Ολοένα αυξανόμενος αριθμός δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και πειραμάτων αποδεικνύουν ότι η απορρόφηση μέσω πρόσληψης με στοματικό spray είναι δύο φορές πιο γρήγορη, συγκρινόμενη με τις παραδοσιακές ταμπλέτες και κάψουλες.
Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με λήψη τροφής.

 

 

Γιατί χρειάζομαι τη βιταμίνη D σε μορφή συμπληρώματος στοματικού spray;

Καθώς σχετίζεται με υγιή οστά και δόντια και ένα εύρωστο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι εύκολο κανείς να αντιληφθεί γιατί όλοι τη χρειαζόμαστε – και τα πλεονεκτήματα δε σταματούν εδώ. Πάνω από 5000 μελέτες το χρόνο συνδέουν την έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης με μία σειρά από νοσήματα.

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι που ευθύνονται για τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Μόνο 10% της απαιτούμενης ποσότητας μπορεί να καλυφθεί μέσω μιας υγιούς δίαιτας και οι UVB ακτινοβολίες του ήλιου που επιτρέπουν στον οργανισμό να συνθέσει φυσικά τη βιταμίνη D, είναι αρκετά δυνατές μόνο κατά τους μισούς μήνες του χρόνου. Η χρήση αντηλιακών για την προστασία του δέρματος και η πολύωρη παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Στη βάση αυτή, η συμπλήρωση μέσω ειδικών σκευασμάτων είναι ένας εύκολος και συνιστώμενος τρόπος, προκειμένου να διατηρούμε επαρκή επίπεδα στον οργανισμό μας.

Η συμπλήρωση της βιταμίνης D θα έπρεπε να ακολουθείται από όλους μας, υπάρχουν όμως κάποιες ειδικές πληθυσμιακές ομάδες για τις οποίες η ανάγκη είναι ακόμα περισσότερο επιτακτική:

- Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
- Νεογνά και νεαρά παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών
- Ηλικιωμένοι 65 ετών και άνω
- Άνθρωποι με μειωμένη ή μηδενική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
- Άνθρωποι με σκούρα απόχρωση επιδερμίδας

 

 

Επιτυγχάνοντας το βέλτιστο επίπεδο στον οργανισμό σας

Ενδεχομένως να έχετε διαπιστώσει ότι πάσχετε από έλλειψη βιταμίνης D μέσω ειδικής αιματολογικής εξέτασης ή μπορεί να την υποψιάζεστε. Το επόμενο βήμα είναι να ενισχύσετε το επίπεδό σας, αλλά ποιο είναι το όριο στο οποίο πρέπει να στοχεύσετε;

Η βιταμίνη D μετριέται σε microgram ανά λίτρο (μg/L). Ιδανικά τα επίπεδά σας πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 30 μg/L και 80 μg/L.

Info icon

Μην ανησυχείτε! Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας κατευθύνει σε ότι χρειαστείτε. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

Γιατί να επιλέξετε την υπογλώσσια πρόσληψη;

Ειδικά σχεδιασμένη για βέλτιστη απορρόφηση, η γκάμα των προϊόντων της DLux διαβιβάζει την ζωτικής σημασίας βιταμίνη D κατευθείαν στη ροή του αίματος, επιτρέποντας την άμεση αύξηση των επιπέδων στον οργανισμό σας.

Έρευνες του Πανεπιστημίου του Cardiff έχουν αποδείξει ότι ο υπογλώσσιος μηχανισμός είναι ο βέλτιστος τρόπος πρόσληψης συγκρινόμενος με τις παραδοσιακές ταμπλέτες και κάψουλες. Η διαδικασία επωφελείται της αυξημένης απορροφητικής ικανότητας του μαλακού ιστού του στόματος, καθώς και την άμεση πρόσβαση σε μια περιοχή με πλούσιο φλεβικό σύστημα.

«Η υπογλώσσια πρόσληψη έχει αποδειχθεί ως μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος απορρόφησης των συμπληρωμάτων διατροφής. Ο μηχανισμός βασίζεται στο πλούσιο φλεβικό σύστημα που υπάρχει εντός της στοματικής κοιλότητας, προκειμένου η βιταμίνη να διοχετεύεται απευθείας στη ροή του αίματος.»

Dr Charles Heard, Cardiff University

 

 

Η γκάμα προϊόντων της DLux

Καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Η γκάμα προϊόντων της DLux διαθέτει σίγουρα ένα spray ειδικά σχεδιασμένο για εσάς. Πρόκειται για μία σειρά προϊότων κατάλληλων για χορτοφάγους, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Vegetarian Society της Αγγλίας.

Μπορείτε να επιλέξετε το προϊόν εκείνο που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του οργανισμού σας. Εάν έχετε διαπιστώσει ότι πάσχετε από έλλειψη, ή αν ανήκετε σε ειδική κατηγορία που απαιτεί υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, θα πρέπει αρχικά να ξεκινήσετε με υψηλότερες δόσεις προκειμένου γρηγορότερα να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Περιηγηθείτε στα προϊόντα της εικόνας προκειμένου να δείτε ποιο spray είναι κατάλληλο για εσάς.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον καθοδήγηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος της ομάδας της X4Nutrition. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για εμένα;

  • κάτω των 3 ετών
  • 3ετών+
  • 8ετών+
  • 16ετών+
  • κάτω των 3 ετών
  • 3ετών+
  • 8ετών+
  • 16ετών+
 
 

 

Καινοτομία μέσω συνεχούς έρευνας

Η BetterYou δε σταματάει ποτέ την έρευνα και τους ειδικούς επιστημονικούς ελέγχους. Κάθε παρτίδα που παράγεται υποβάλλεται σε εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διαβεβαιωθεί ότι κάθε ένα προϊόν διοχετεύει τη σωστή δοσολογία στον οργανισμό, αποτελώντας μάλιστα μία από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που μπορεί να εγγυηθεί για αυτό. Μέσω συνεχούς έρευνας και ελέγχων, η εταιρεία καταφέρνει να διατηρεί τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που θέτει για τα προϊόντα που παράγει.

Πολλαπλές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D, όλη τη διάρκεια του έτους. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας προκειμένου να ελέγξετε και εσείς τα ακριβή επίπεδα στον οργανισμό σας. Η ομάδα της X4Nutrition μπορεί να σας κατευθύνει και να σας δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Test your vitamin D levels